Het ontstaan van de NTZV

Circa 18 jaar geleden namen taxateurs Jan Groninger en René Leenstra als lid van het toenmalige RVT het initiatief om gezamenlijk taxaties bedrijfsmatig uit te voeren. Dit als voorloper op het ‘vier-ogen principe’.

In 2010 namen zij het initiatief om het samenwerkingsverband uit te breiden met meerdere taxateurs uit het gehele land. Bij aanvang eerst met leden van de RVT (het destijds enige register voor taxateurs, opgericht door Chief Zoethout). In eerste instantie zou een en ander vorm krijgen onder de noemer ‘The Prosperous owl’, maar deze samenwerkingspartner haakte af. Daarom gingen Jan Groninger en René Leenstra verder onder de noemer ‘Approved Property Surveyor’;

Na het ‘opgaan’ van de VRT in VastgoedPro verdween de enige ‘taxateursbrancheorganisatie’ in Nederland. Door het wegvallen van de RVT werd de taxatiegroep ‘opengesteld’ voor taxateurs/leden van de drie overblijvende ‘makelaarsorganisaties’. Het idee van de “Sociëteit EBT” was geborenen; 

De “Sociëteit EBT” werd een ‘vergaarbak’ van ervaren register taxateurs bedrijfsmatig onroerend goed en was onder de noemer ‘Erkend BOG taxateur’ sinds 2011/2012 actief.

Na 10 jaar “Sociëteit EBT” besloot Jan Groninger afstand van het ‘taxateursvak’ en met pensioen te gaan. René Leenstra ging alleen door en doopte de organisatie om in NTZV; Hét Netwerk van ervaren register Taxateurs Zakelijk Vastgoed.

Momenteel bestaat het netwerk uit een 12-tal aangesloten taxateurs, verdeeld over Nederland, met als doelstelling uit te groeien tot 2 à 3 taxateurs per provincie.